top of page

Hidrolik Hortum Testi

Her bir hidrolik hortumun kalitesinden emin olmak için, tüm hidrolik hortumlar kesinlikle hidrolik hortum test standartlarını karşılayacak şekilde test edilmelidir.


Hidrolik hortum kalitesi SAE standartları , EN standartları ve ISO standartları tarafından tanımlanır ve değerlendirilir . Bu hidrolik hortum test standartları tüm dünyada en yaygın şekilde kullanılmaktadır.


Bu hidrolik hortum test standartları, hidrolik hortum üretim sürecinden sonra hidrolik hortum kalite memnuniyetini ölçeklendirmek için temel olarak önemlidir .


Hidrolik Hortum Ne Sıklıkta Test Edilmelidir?


Hidrolik hortumlarımız ağır iş makinaları için uygulanmaktadır, hidrolik hortumun emniyetli bir şekilde kullanılması birinci derecede önemlidir.


Bu nedenle, hidrolik hortum yıllık testi, potansiyel sorunları zamanında bulmanıza yardımcı olan, sahip olunması gereken bir işlemdir. Hidrolik hortum hasarı arızası , ağır iş makinesinin çalıştırılmasında ciddi sorunlara neden olabilir.


Hidrolik hortumları yılda en az bir kez, hatta üç ayda bir test etmenizi öneririz. Ayrıca, hidrolik hortum deposunda çok uzun süre saklarsanız, hidrolik hortumları düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir .


Hidrolik hortum bağlantı parçaları , hidrolik hortum başlıkları ve hidrolik hortum uçları dahil olmak üzere, özellikle hidrolik sistemin hidrolik hattına yakın yerler dahil olmak üzere hidrolik hortumun test etmeniz gereken birçok yeri burada .


Hidrolik hortumda sızıntı, hidrolik sıvı sızıntısı gibi anormal bir şey bulursanız, lütfen hidrolik hortumu hemen onarın veya değiştirin.


Hidrolik hortumu günlük hayatınızda test etmek için evinizde veya hidrolik hortum deponuzda kullanımı kolay hidrolik hortum test cihazını hazırlamanız gerekmektedir. Ayrıca uzman hidrolik hortum test ekipmanını kullanarak hidrolik hortumu test etmek için hidrolik hortum mağazasına gidebilirsiniz.


Kısacası hidrolik hortumların yıllık olarak test edilmesi önemlidir, lütfen her zaman aklınızda bulundurun.




Hidrolik Hortum Darbe Testi


Hidrolik hortum darbe testi , temel olarak hidrolik hortum aşınmasını test etmek için önemlidir . Hidrolik hortum için darbe testi, hidrolik hortumun hizmet ömrünü tahmin etmek için en önemli test projelerinden biridir.

Hidrolik hortumlar için darbe testi, hidrolik hortum basıncının düzenli olarak çalışma basıncının %200'üne kadar basınçlandırılmasını veya çevrimini içerebilir. Bitmiş her hidrolik hortum, 90° veya 180°'lik belirli bir bükülme yarıçapı ile hidrolik hortum impuls test makinesine yapıştırılacak ve durmadan yaklaşık 3 gün bu konumu koruyacaktır.


Hidrolik hortum darbe testi, siz hidrolik hortumu yerinize satın almadan önce raf ömrünü tahmin etmek için katı ve ciddidir. Hidrolik hortum darbe testi, hidrolik hortumun endüstri alanında kullanılabilmesini sağlamak için minimum darbe döngüsü sayısını karşılamalı veya aşmalıdır.

Hidrolik hortum hattı üzerinde yazılı olan çalışma basıncını ve patlama basıncını okuyabilir ve patlama basıncının çalışma basıncından çok daha yüksek olduğunu öğrenebilirsiniz.


Hidrolik hortum darbe döngülerimiz, hidrolik hortumun en kötü çalışma koşullarında kullanıldığını taklit etmek için 200.000 kata kadar çıkar. Hidrolik hortumun aşınması, hidrolik hortumun sızdırması vb. olası problemlerle karşılaşmadan hidrolik hortumu güvenli ve korumalı bir şekilde kullanabilmeniz için.






Hidrolik Hortum Tuz Püskürtme Testi


Tuz sisi testi olarak da adlandırılan tuz püskürtme testi, hidrolik hortumun korozyon direncini test etme yöntemidir. Hidrolik hortum tuz püskürtme testi, test prosedürü sırasında hidrolik hortum kapağına ve kaplamasına aşındırıcı saldırı yapmak için zorlu bir ortamı simüle edebilir.

Bu sihirli tuz püskürtme testi, hidrolik hortumun dayanıklılığını test etmek için tuz sisi ortamı oluşturmak üzere korozyon hızını hızlandırabilir. Hidrolik hortumumuz, en yüksek puan alan sentetik kauçuk malzemenin kararlı performansı nedeniyle bu tuz püskürtme testini geçecektir.

Ayrıca, korozyon hasarını önleme yeteneğini geliştirmek için karmaşık hidrolik hortum kaplaması da yapabiliriz. Burada , hidrolik hortumunuzun daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamak için koruyucu bir dış kaplama ile tasarlanmış hidrolik hortumu sardık .



Hidrolik Hortum Patlama Testi


Hidrolik hortum patlama testi, hidrolik hortumun gerçek patlama gücünü belirleyebilen hidrolik hortum tertibatının hidrostatik basınç testidir .

Hidrolik hortum minimum anma patlama basıncında kullanıldığında sızıntı yapmaya, şişmeye, patlamaya başlarsa, hidrolik hortum arızası meydana gelir. Ve maksimum patlama basıncı, hidrolik hortumun güvenli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak için bir hidrolik hortum tekniğinin bilmesi, saygı duyması ve takip etmesi gereken çok önemli bir çalışma performansıdır.

Yerel hidrolik hortum mağazasında hidrolik hortum satın almadan önce hidrolik hortum patlama basıncını öğrenmek için hidrolik hortum yerleşimini okumalısınız ve tabii ki patlama basıncı aralığınızı karşılamak için istediğiniz hidrolik hortuma başvurabilirsiniz.

Normal olarak, patlama basıncı çalışma basıncının 4 katına kadar çıkar, normal çalışma sürecinde hidrolik hortumun güvenliğini sağlamak için patlama basıncı çok daha yüksektir.



Hidrolik Hortum Soğuk Esneme Testi


Hidrolik hortum, sıcak sıcaklıktan ortam sıcaklığına kadar çeşitli koşullarda kullanılacaktır.


Hidrolik hortum soğuk esneklik testi aynı zamanda soğuk esneklik testidir, bu test hidrolik hortumu soğuk ortam sıcaklığında kullanıp kullanamayacağınızı bildirebilir.

Sertifikalı bir hidrolik hortum, zorlu soğuk çalışma koşullarında çatlamaması, sızıntı yapmaması veya kırılmaması için esnektir. Ve hidrolik hortumumuz, –70° F (–57° C) olarak derecelendirilen düşük bir sıcaklığa sahip soğuk yerlerde kullanılabilir.


Sentetik kauçuk hortum, uygun bükülme yarıçapı ile esnektir, yumuşak ve esnektir, bu nedenle hidrolik hortum donamaz ve ardından çatlayamaz. Kar ve buzun olduğu aşırı soğuk yerlerde yaşıyor olsanız bile hidrolik hortumu kullanabilirsiniz.




Hidrolik hortum testi hakkında herhangi bir sorunuz varsa, ihtiyacınız olursa lütfen istediğiniz zaman bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.





Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page